Taivas + helvetti: Palkkaduuneista koiramediamieheksi

Luin Taivas+Helvetti-kirjan ja iski inspiraatio. Kirjoitin oman yrittäjätarinani ilman sen suurempia korulauseita ylös. Paljon mahtuu rivejä lisää ja rivien väleihinkin, mutta tässä ytimekkäässä muodossa vajaan kolmen vuoden taival yrityskentässä:

Palkkaduuneista koiramediamieheksi

Ensimmäinen firmamme meni rekisteriin kesällä 2011. Teimme mobiilipeliä lapsille, jossa satujen avulla oli tarkoitus saada lapset liikkumaan enemmän vanhempiensa kanssa. Gps-paikannettu peli kiinnosti, saimme mukavasti mediahuomiota ja silloisen työpaikkani toimitusjohtajakin piti ideasta. ”Nämä luvut voisitte tehdä kuitenkin vaikka jollain Excelillä”, hän totesi tökeröstä Keynote-esityksestä.

Sijoittajia peli ei kuitenkaan kiinnostanut. Olimme liian pieniä pääomasijoittajille eikä omat rahamme riittäneet edes pienimpään Tekes-projektiin. Yhden sijoitusfirman kanssa istuimme neljä palaveria. Neljännessä palaverissa firman edustaja totesi, että 100 000 euron sijoitusta ei sittenkään tipu.

Homma kosahti osapuilleen siihen. Jäljelle jäi 15 000 euron laina Nordeasta, jota maksellaan vieläkin pois. Tuhatkunta latausta AppStoressa ja maininta Mashablessa. Tuli kuitenkin tehtyä.

Jatkoin palkkatöissä. Olin kovapalkkaisissa hommissa päätoimittajana ja vedin kuutta lasten- ja nuortenlehteä. Tapoin legendaarisen Suosikin. Syksyllä 2012 oli takki tyhjä. Viiden vuoden taistelu kuolevan nuortenlehden parissa vei voimat. Hommat olisivat jatkuneet, mutta halusin muuta. Jätin varman leipäduunin ja kirjoitin käyntikorttiin varastamani termin ”Chief Enjoying Officer”.

Se syksy ei kuitenkaan vienyt vielä yrittäjäksi. Viime syksynä vajaan vuoden mittaisen johtotehtävärupeaman jälkeen olin kuitenkin pisteessä, jossa piti tehdä päätöksiä. Joko haen hullun lailla hommia ja otan mitä annetaan tai sitten keksin jotain muuta.

Tapasin kahdessa kuukaudessa monta tuntemaani johtajaa ja sain joitakin kauppojakin. Yhdestä tapaamisesta syntyi parin kuukauden konsulttikeikka. Joulukuussa 2013 kirjoitin ensimmäisen laskun. Ensimmäisen laskun työstä, jonka olin itse myynyt, tehnyt ja toteuttanut. Perhanan hieno fiilis. Tuo lasku synnytti vielä uuden diilin saman toimeksiantajan kanssa.

Suurin intohimoni on viimeisten vuosien aikana olleet koirat. Hankimme ensimmäisen koiran kolme vuotta sitten ja nyt labradorinnoutajia on jo kolme. Kirjoitin Kenneliittoon syyskuussa viestin ja tarjouduin rakentamaan Koiramme-lehdelle verkkobrändiä. Olin huomannut, että olemassa olevat koirien verkkopalvelut olivat jämähtäneet vuosien taakse ajassa ja näin tilaisuuden.

Kärsivällisyys ei ole koskaan ollut hallitseva luonteenpiirteeni. Kun vastausta ei noin viikossa kuulunut, kirjoitin nettikoiramediasta bloggauksen. Tiesin, että saisin yhtiökumppanini Samulin messiin vanhana koiraihmisenä joka tapauksessa. Kun mukaan ilmoittautui vielä Suomen suurinta yksityistä nettimediaa Staraa pyörittävä Jocka Träskbäck, saatiin aikaiseksi Kuono.fi.

Kuukausi perustamisajatuksen jälkeen saitti oli pystyssä. Ensimmäisellä viikolla 10 000 uniikkia ja ensimmäisen kuukauden ruuhkapiikkiviikkona noin 40 000 uniikkia kävijää viikossa. Perhana, tämähän saattaa toimia.

Saimme loppuvuodelle 2013 rahallisesti pienen, mutta brändiarvoltaan merkittävän sponssin. Alkaneelle vuodelle olemme myyneet vuosidiilejä ja kamppiksia isoille ja pienille alan toimijoille. Ihan oikeaa mediamyyntiä laskevina aikoina.

Tavoitteenamme on kasvattaa Kuonosta merkittävin suomalainen koirasaitti vuoden 2014 aikana. Tätä kirjoittaessa 50 000 uniikkia viikkokävijää olisi jo rikkoutunut, ellei serveri olisi sanonut poks. Tavoittelemamme 80 000 – 100 000 viikkokävijää ei siis ole ollenkaan mahdoton ajatus.

Ollaan tehty frendin ja yhtiökumppani Samulin kanssa monenlaista viritelmää vuodesta 2011 lähtien. Hyviä ideoita, ideanaihioita ja väittäisin, että hyviä toteutuksiakin. Hommat eivät ole vain lähteneet lentoon. Kuono on ensimmäinen prokkis, joka oikeasti näyttää lähtevän liikkeelle kunnolla. Ja ihmiset puhuu, hyvää ja pahaa. Ne, ketkä palvelussa vierailevat usein, kertovat tykänneensä ja että jutut kolahtaa. Se on oikeasti aika hyvä palaute ja kannustaa jatkamaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: