Tykkääkö kukaan postauksistasi?

Tämä blogahdus ei suoranaisesti liity koiriin muuta kuin välillisesti. Facebookiin ja mediaan enemmänkin.

Ehkä tämä minulle eilen linkattu artikkelikin kummitteli vielä mielessä:

http://www.businessinsider.com/this-kid-makes-his-whole-living-off-facebook-traffic-2014-1

Niille, jotka eivät sitä jaksa lukea, lyhyesti kolme pääpointtia:
* Ihmiset puhuvat sivuillaan liikaa itsestään. Artikkelissa haastateltu verkkokauppaa pyöritävä jantteri puhuu omista tuotteistaan vain joka kymmenennessä postauksessa.
* Kysy kysymyksiä. Tämä nyt on peruskauraa melkein kaikilla FB-sivujen kanssa touhuaville.
* Postaa useammin, mutta älä spämmää. Artikkelin mukaan sisältöä voi syöttää kolmen tunnin välein. Itse en ihan tuohon usko, mutta esimerkiksi 3-4 sisällöltään hyvää julkaisua päivässä menee.

Lukekaa juttu silti, hyvää kamaa.

Tästä jatkumona törmäsin sattumalta Radio NRJ Finlandin Facebook-sivuilta jaettuun uutiseen. Menin FB-sivuille ja hämmästyin. Sivulla on about 180 000 tykkääjää ja tuoreimpia postauksia oli tykätty 4, 7, 45, 7, 8 ja neljä kertaa. Hetkinen. 180 000 tykkääjää ja postaukset generoivat vain muutamia tai muutamia kymmeniä tykkäyksiä.

(Ai niin, totta kai Facebook generoi tykkäysten ohella trafiikkia sivuille ynnä muuta tärkeää, mutta tässä postauksessa puhutaan nyt niistä tykkäyksistä.)

Laskin  NRJ:n viimeiset 30 tykkäystä yhteen ja laskin niistä keskiarvon.

36 tykkääjää. Keskimäärin 36 ihmistä 180 000 tykkää, kun kuunneltu radiokanava postaa Facebookiin. Suosituinkin postaus keräsi 224 tykkäystä, mikä on mielestäni aika vähän.

Vertailun vuoksi laskin myös ulkomuistista isoiksi radiokanavien Facebook-sivuiksi muistamani The Voicen ja Radio SuomiPOPin samalla kaavalla.

The Voicella on faneja noin 120 000 ja keskimäärin postauksista tykkää noin 86 ihmistä. Eli 60 000 vähemmällä fanilla generoidaan 50 tykkäystä naapurikanava NRJ:tä enemmän.

SuomiPOP onnistuu kolmikosta parhaiten. Noin 120 000 tykkääjän kanavan viimeisistä 30 postauksesta tykkäsi keskimäärin 515 ihmistä. Jos sivuston postauksista jättää pois yli 12 000 tykkäystä keränneen Cheek-viestin, jää SuomiPOPin sivulle silti tykkääjäkeskiarvoksi 115 tykkäystä.

(Vertailun vuoksi laskin myös Kuonon tykkäykset. 3000 fanilla keskiarvo 10 tykkäystä per postaus eli NRJ:n kokoisena Kuonon keskiarvoluku olisi 600 tykkäystä, Voicen ja SuomiPOPin 120 000 tykkääjämäärillä 400 tykkäystä).

Mitä tästä opimme? Tuskin vielä mitään, koska en ole sen kummemmin analysoinut postausten sisältöä. Kuonon postauksissa eron silti huomaa: Kuono.fi:n linkattavista uutisista tykätään selvästi vähemmän, kun taas yksittäiset heitot, onelinerit ja kysymykset keräävät spontaanisti enemmän kommentteja.

 

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “Tykkääkö kukaan postauksistasi?

  1. Se, joka osaa rakentaa yhteisön, voittaa pelin. Radioalalla ymmärrystä somesta sotkee vielä pitkään vanhakantainen ajattelu siitä, että ”media olemme me”. Siis ”me – radiokanava”. Postaillaan yksisuuntaisesti, eikä keskustella, ei haeta aitoa vuorovaikutusta.

    Erinomaisen fiksu amerikanmies, joka tietää radiosta paljon; Daniel Anstandig, on sanonut, että jos keksisimme radion tänään, se olisi kovasti toisenlainen kuin mitä se on nykyään. Ja varsinkin muutama vuosi taaksepäin. Ensinnäkin, hänen mukaansa, se ei olisi niin yksisuuntainen.

    Sanoisinkin, että fb:n tykkäysmäärät on yksi asia, täysin toinen on se, saadaanko se yhteisö, joka on kerätty, käyttäytymään yhteisön tavoin. Tuleeko postauksiin tykkäyksiä, kommentoidaanko niitä. Postaako joku tykkääjä jopa seinälle jotain.

    Ja loppukaneettina hännän nosto: Iskelmä, jonka palkkalistoilla edelleen löyhästi keikun, omaa 40k fania fb:ssa ja viimeisten kolmenkymmenen postauksen tykkäyskeskiarvo näytti olevan 90 ja rapiat. Eli, jos noudatetaan tilastomatematiikkaa, voitamme suhteellisten tykkäyksien kisat, mitä radiokanaviin tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: